Ultrazpracovaní lidé - Chris van Tulleken
Kód: 243Detailní popis produktu
Tato kniha navždy změní váš pohled na to, co máte na talíři.
Chris van Tulleken vás zavede do fascinujícího, ale zároveň znepokojivého světa ultrazpracovaných potravin. Prostřednictvím vědeckých poznatků odhalíte, co skutečně jíte, a pochopíte, proč moderní strava spíše než ke zdraví vede k chronickým nemocem, duševním poruchám a závislostem.
Co se v knize dozvíte?
- Jak průmyslové zpracování potravin drasticky snižuje obsah mikroživin a vede k paradoxní kombinaci podvýživy a obezity.
- Proč nízkokalorické produkty paradoxně podporují přejídání.
- Proč samotné cvičení a síla vůle nestačí k ochraně před dopady ultrazpracované stravy.
- Jak je nezdravá strava celosvětově spojena s více úmrtími než kouření.
- Jak jsou průmyslové potraviny cíleně navrženy tak, aby byly vysoce návykové.
- Jak rozvíjet schopnost vědomého rozhodování při výběru potravin a změnit své stravovací návyky.
- Jak chudoba souvisí s dostupností ultrazpracovaných potravin a rychlého občerstvení.
„Pokud byste měli přečíst pouze jedinou knihu o výživě, pak právě tuhle.“ — Bee Wilson, novinářka a spisovatelka se zaměřením na výživu
Parametry knihy
Název původní knihy | Ultra-Processed People: Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food... and Why Can't We Stop? |
---|---|
Autor | Chris van Tulleken |
Překladatel | Aleš Drobek |
Edice | Pod povrchem |
Počet stránek | 408 |
Vazba | Měkká |
Barevnost | Černobílá |
ISBN | 978-80-7555-216-7 |
Velikost | 143 × 215 mm |
Vydáno | 30. 06. 2024 |
Proč si knihu přečíst?
- Šokující fakta o složení a dopadech ultrazpracovaných potravin.
- Vědecky podložené poznatky o tom, jak se potravinový průmysl manipuluje s našimi chutěmi.
- Praktické rady pro zlepšení jídelníčku a kontrolu nad vlastní stravou.
Pochopte pravdu o moderní stravě a naučte se jíst vědomě!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.